Direktlänk till inlägg 25 september 2009

Låt håret växa innan hon byter kön..

Av Jenny - 25 september 2009 10:50

   Eftersom vi redan har en son sen fem år tillbaka. Så var min högsta önskan att vi skulle få en flicka denna gången. ( Högsta önskan var givetvis ett friskt barn.. Men efter det, var det att det skulle bli en flicka). När det var dags för ultraljud var jag och Filip oense om vi skulle ta reda på vilket kön det var..


För mig fanns bara ett alternativ. Jag skulle veta. Ingen skulle få påpeka min övervikt under graviditeten, och säga dumma saker som:

- Flickor tar skönheten från modern..

Eller:

-Du är så tjock på ryggen, så det MÅSTE bara vara en flicka..

Så var det när jag väntade Felix. Trots att jag var så tjock på ryggen och så fuul att ungen tagit skönheten ifrån mig, blev det en pojke.


Om nu Filip ville vänta ett halvår för att se det färdiga resultatet, fick han gå ut ur rummet under ultraljudet. Det gjorde han inte. Han stannade kvar och fick liksom jag veta  att det skulle bli en flicka.. Jaha. Det var ju toppen. Men trodde jag på det?? Nää.

Jag frågade barnmorskan 50 ggr hur säker hon var. Hon var riktigt säker.

-Ja men du kan ha fel??!!

Barnmorskan:

-Jaa, men det har jag INTE.

Efter 50 tvivlande frågor om hur säker hon var kunde man ana en viss irritation.

Filip:

- Jag sa ju att jag skulle göra en flicka..JAG E`KUNG!!

Hmm hyffsat självgod.

Ca en hel dag trodde jag att det skulle bli en tjej. Sen vågade jag inte tro på det längre. Filip hade trott att jag skulle bli galen och handla tjejgrejer tills vi var helt panka, och fick skicka ut Felix på gatan i trasiga kläder för att tigga ihop penger, så vi kunde få mat för dagen..

Så blev det inte! Jag köpte inte en pryl. Vad skulle jag göra med alla rosa pryttlar om det tittade ut en killbebis?!


Till slut kom det en tjejbebis. Konstigt. Heelt fantastiskt. Fast det var ingen skillnad på att få en pojke. Hon såg ju ut som en kille så länge man inte tog av blöjan..

Felix föddes med ett hårsvall. Hilda var helt kal.

Barnmorskan uttryckte ett flertal ggr hur lik den lilla flicka var sin pappa. En skallig gubbe med andra ord. Stackars lilla tjej. ( Det är ok att vara en skallig karl om man har åldern inne..)


Grejen med att ha en flicka är att man vill köpa klänningar i överflöd. Egentligen skulle man lika väl kunna köpa en docka och klä på. Efter en vecka, när lilla Hilda fått ett trettiotal klänningar i present. Insåg jag hur värdelöst det var. Klänningarna var hur söta som helst på galjen. Men när dem satt uppkorvade runt Hildas hals, var dom inte lika söta..


Nu sitter jag här med två ungar,  känner mig dock som fjorton fortfarande. Men när jag ser mig i spegeln, förstår jag att jag är ganska mycket äldre än så.. Till och med äldre än vad jag faktiskt är.

Jag har en av varje, helt optimalt. Hilda ser fortfarande ut som en liten karl. Felix tjatar om att han vill ha långt hår.. Vad gick fel?


Undrar hur det blir när dem blir äldre. Tänk om Hilda aldrig får hår. Då kanske hon beslutar sig för att göra ett könsbyte, och döper om sig till Hilding och börjar prata skånska. Skallighet klär faktiskt män bättre än kvinnor. Hon kanske åker utomlands några år utan att berätta att hon planerar att bli man.

Sen kommer hon hem med en silkonbröstad brutta i handen som har så mkt silikon i överläppen att hon inte kan sluta pluta, och säger med bas röst:

- Mamma och pappa.. det är nåt jag måste berätta för er..


Näää, hoppas, hoppas VERKLIGEN att hon får hår.


jenjen



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 22 november 2010 14:24

Ni hittar mig här www.janethepain.se   Jag hoppas ni hakar på        ...

Av Jenny - 18 november 2010 23:32

Nu flyttar vi...Hoppas verkligen att alla är med nu..För att hamna rätt klickar ni på adressen www.janethepain.se   Vi ses där:) Passar på att tacka bloggplatsen för denna tiden. Det har varit en fantastisk blogg att använda. Men nu vill jag ha...

Av Jenny - 18 november 2010 22:58

Era tävlingsbidrag är nu publicerade.. Imorgon drar jag en lott:) Visst är de spännande..   Jenny ...

Av Jenny - 18 november 2010 16:56

Här hittar du allt du behöver till stora julbaket.. www.formodesign.se   Något jag borde satsa på i jul är formen till pepparkashuset.. Då kanske det skulle bli mindre svordommar vilket troligtvis skulle resultera i fler julklappar.......

Av Jenny - 18 november 2010 11:01

Nedräkningen fortsätter..1 dag kvar till den stora flytten.. Alltså premiären av nya bloggen;) Har nu alla som vill vara med och tävla om en svart eller vit Tam tam från www.anyhow.se lämnat in sina bidrag?? Imorgon publicerar jag alla kommentar...

Presentation

Omröstning!!

Vad vill ni ha mer av?
 Hemma hos bilder..
 Köptips..
 Lasse Berghagen..
 Jennys liv med Filip o familj..
 Det är bra som det är..

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Jen´s gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards