Direktlänk till inlägg 27 augusti 2009

Jag tror att Gud är en man!

Av Jenny - 27 augusti 2009 19:47

Är det aldrig nån som undrar hur Gud tänkte när han skapade mannen och kvinnan??

Adam och Eva skulle straffas för att dem åt ett äpple.. Det hajjar jag. Det var hans träd och så..

Mannen skulle som straff arbeta hårt och kvinnan skulle föda barn under smärta. Redan där reagerar jag. Var han inte lite väl hård mot kvinnan?? Jag kallar Gud för han, för jag tycker att det är ganska uppenbart att det är en HAN. En kvinna skulle aldrig göra så. Eller?!

Jag hade mer än gärna jobbat och slitit hårt för att försörja min familj än att klämma ut ett barn ( det är liksom en hel människa ), genom ett på tok för litet hål.VERKLIGEN på tok för litet. Det är väl inte rättvist nån stans.


Dessutom har ju samhället förändrats avsevärt. Inte 17 sliter männen hårt för att försörja sin familj. Oftast sitter dem på ett kontor och vänder papper. Svarar en del i telefon och tar ett och annat beslut. Sen kommer dem hem till sinna fruar, lägger sig på soffan och kollar på sporten. Vad gör då kvinnan? Hon har oftast ett jobb som är bra mycket mer slitsamt. Stressar till dagis för att lämna barnen hon klämt fram under ENORM smärta, stressar till jobbet, stressar på jobbet, stressar från jobbet till dagis. Försöker få med sig ungarna hem i samlad skala, utan att få ett raseri utbrott. Hem och städa, tvätta, hänga tvätt, laga mat, diska mm. Medans gubben sitter och jämrar sig över hur trött han är... (Jag VET att jag nog överdrev en smula).


Vet även att det låter en gnutta feministiskt.. Jag är absolut inte feminist. Men jag undrar hur Gud tänkte. Hans plan höll liksom inte i längden.


Under min senaste graviditet mådde jag peck. Jag menar verkligen skitDÅLIGT. Både fysiskt och psykiskt. Det var många tårar som föll. Hormon balansen var allt annat än stadig..

Vid ett tillfälle sa min man att han också tyckte det var jobbigt. Då höll jag på att explodera. Jag förstod vad han menade, men jag kunde ändå inte låta bli att få ett utbrott. Vad var det som var så jobbigt för honom?? Jo, det var förståss JAG.


Graviditeten fick mig att tänka på Gud många ggr. Hela grejen med att få barn är ett MIRAKEL. Där är jag med.

Mannen blir snyggare ju äldre han blir, eller ja det vänder väl nån gång, men det är ganska sent. Vad händer med kvinnan??


Kvinnans kropp töjs ut mer och mer för varje graviditet. Magen spricker, brösten blir porrskådis stora för att efter grav. dra ihop sig till hängiga påsar som man får rulla in i bhn. Magen blir slapp och dallrig. Celluliterna lever loppan. Ansiktet svullnar upp, hakan hänger. Man får en klase hemmorojder i arslet så man har svårt att sitta normalt. Beckenet luckras upp ( heter det så fint..) = man får ett sjudundrandes arsle. Gör oftast ont och hindrar dig från att gå normalt vilket leder till en enorm viktökning.

Sen när den stora mirakeldagen är inne, och ungen ska ut. Då gör det jääääääkligt ont, läääänge, lääääänge. Det här stackars barnet skall försöka trycka sig ut genom ett förbannat litet hål/kanal. Fatta vilket helvete dem måste ha.. Inte undra på att dem skriker när dem kommer ut. Det är ju som att be en jätte passera genom ett råtthål. Helt omöjligt!! Var det verkligen den bästa löningen han kunde komma på, den där Gud???????


Jag bara undrar.


Min man sa vid ett tillfälle när jag var gravid första gången:

- Var inte orolig för förlossningen. Det gjorde ju inte så ont när den skulle in..Då gör det nog inte så ont när den skall ut heller.


Han sa aldrig så mer....


jenjen



 
 
Ingen bild

Smill

29 augusti 2009 09:38

Hahahahahahaha....skitbra!!!!!!

 
Yenny

Yenny

22 september 2009 12:42

hahahahaha, det ligger nåt i vad du säger, känner igen mig precis :)

http://www.yennyli.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 22 november 2010 14:24

Ni hittar mig här www.janethepain.se   Jag hoppas ni hakar på        ...

Av Jenny - 18 november 2010 23:32

Nu flyttar vi...Hoppas verkligen att alla är med nu..För att hamna rätt klickar ni på adressen www.janethepain.se   Vi ses där:) Passar på att tacka bloggplatsen för denna tiden. Det har varit en fantastisk blogg att använda. Men nu vill jag ha...

Av Jenny - 18 november 2010 22:58

Era tävlingsbidrag är nu publicerade.. Imorgon drar jag en lott:) Visst är de spännande..   Jenny ...

Av Jenny - 18 november 2010 16:56

Här hittar du allt du behöver till stora julbaket.. www.formodesign.se   Något jag borde satsa på i jul är formen till pepparkashuset.. Då kanske det skulle bli mindre svordommar vilket troligtvis skulle resultera i fler julklappar.......

Av Jenny - 18 november 2010 11:01

Nedräkningen fortsätter..1 dag kvar till den stora flytten.. Alltså premiären av nya bloggen;) Har nu alla som vill vara med och tävla om en svart eller vit Tam tam från www.anyhow.se lämnat in sina bidrag?? Imorgon publicerar jag alla kommentar...

Presentation

Omröstning!!

Vad vill ni ha mer av?
 Hemma hos bilder..
 Köptips..
 Lasse Berghagen..
 Jennys liv med Filip o familj..
 Det är bra som det är..

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Jen´s gästbok

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<<
Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards